Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma dilekçesi hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz. Sorularınızı, yorumlar bölümünden iletebilirsiniz. Hukuki desteğe ihtiyaç duyduğunuzda bizlere ulaşabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı boşanma, evlilik birliğini herhangi bir nedenle devam ettiremeyen eşlerin; çocuklarının velayeti, nafaka ve miktarı, boşanmada tazminat, boşanmada mal paylaşımı ve ziynet alacağı mallarının paylaşılması konusunda anlaşarak başvurabilecekleri bir boşanma nedenidir.

Anlaşmalı boşanma Medeni Kanunun 166. maddesinin üçüncü fıkrasında düzenlenmiştir. Kanundaki düzenleme şu şekildedir;

Medeni Kanun 166/3 – Anlaşmalı Boşanma

Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü halinde boşanmaya hükmolunur. Bu halde tarafların ikrarlarının hakimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.

Anlaşmalı boşanma davalarında hakim, hangi eşin kusurlu olduğunu veya boşanmaya neden olan olayın ne olduğunu araştırmaz. Hangi eşin kusurlu olduğu konusunda araştırma sadece çekişmeli boşanma davalarında yapılabilir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanmaya göre daha hızlı ve daha ekonomik bir süreçtir.

Anlaşmalı boşanma davalarında, anlaşmanın şartları büyük öneme sahiptir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma sürecinde anlaşmalı boşanma avukatından hukuki destek alınmasında büyük menfaat bulunmaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Şartları

Anlaşmalı boşanma şartları Medeni Kanunda düzenlenmiştir. Kanundaki düzenlemeye göre anlaşmalı boşanma için;

  • Evliliğin en az bir yıl sürmüş olması gerekir.

Medeni Kanundaki açık düzenleme gereği anlaşmalı boşanmanın gerçekleşebilmesi için evlilik birliğinin en az bir yıl sürmüş olması şarttır. bu süre resmi olarak evlilik birliğinin kurulduğu tarihten başlar. Anlaşmalı boşanma davası açıldığında ise bir yıllık sürenin dolmuş olması gerekir. Eşler arasında evlilik bir yıldan az sürmüşse sadece çekişmeli boşanma davası açılabilir.

  • Eşlerin anlaşmalı boşanma dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekir.

Anlaşmalı boşanma davası eşlerden biri tarafından açılabileceği gibi her iki eş tarafından da birlikte başvuru ile dava açılması mümkündür. Anlaşmalı boşanma dilekçesi eşler tarafından sunulabileceği gibi anlaşmalı boşanma avukatı aracılığıyla da sunulabilir.

  • Eşlerin boşanma ve sonuçları konusunda eksiksiz anlaşması gerekir.

Anlaşmalı boşanmada eşlerin boşanma konusunda özgür iradeleri ile anlaşmış olmaları gerekir. Yine eşlerin boşanmaya bağlı olan velayet, nafaka, tazminat, ziynet alacağı, mal paylaşımı gibi konular eksiksiz şekilde anlaşmış olmaları gerekir. Yapılan anlaşmanın, hazırlanacak anlaşmalı boşanma protokolünde ve anlaşmalı boşanma dilekçesinde kalem kalem belirtilmesi davanın kolayca ilerleyebilmesini sağlayacaktır.

  • Tarafların duruşmadaya bizzat katılmaları gerekir.

Anlaşmalı boşanma davalarında hakim, eşleri dinlemek ve boşanmalarının serbest iradelerine dayanıp dayanmadığını araştırmak zorundadır. Bu sebeple tarafların duruşmaya bizzat katılmaları şarttır. Çekişmeli boşanma davalarında ise böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Anlaşmalı boşanma duruşmasında hakim anlaşmalı boşanma protokolünü uygun bulur, tarafları dinler ve iradelerini serbestçe açıkladıklarına kanaat getirirse boşanma kararını verir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nedir?

Anlaşmalı boşanma dilekçesi, bir eşin anlaşmalı boşanma sürecini başlatmak için mahkemeye sunduğu başvuru belgesidir. Anlaşmalı boşanma dilekçesi, eşlerden biri tarafından hazırlanarak sunulabileceği gibi her iki eşin birlikte hazırlayıp imzalaması ile de sunulabilir. Mahkemeye sunulacak anlaşmalı boşanma dilekçesi ile anlaşmalı boşanma süreci başlamış olacaktır.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

Anlaşmalı boşanma dilekçesinin hazırlanmasından öncelikle yetkili ve görevli mahkemenin belirlenmesi gerekir. Yetkili ve görevli mahkeme dilekçede belirtildikten sonra tarafların isimlerine, kimlik numaralarına, adreslerine ve varsa avukatlarının bilgilerine eksiksiz şekilde yer verilmelidir. Bu bilgiler, dava dilekçesinde bulunması zorunlu unsurlardan olduğu için bunlarda eksiklik olmamasına dikkat edilmesi gerekir.

Taraflara ait bilgilerin yazılmasından sonra tarafların, anlaşmalı boşanmayı kabul ettiklerini ifade etmesi ve anlaşılan şartların da belirtilmesi gerekir. Ancak tarafların, eşlerin kusur durumuna dair açıklama yapmaları gerekmez. Eşlerin, evlendikleri tarihi ifade ederek anlaşamadıklarını bildirmeleri yeterlidir.

Tarafların velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi üzerinde önceden anlaştıkları hususları, anlaşmalı boşanma dilekçesi ekinde sunacakları anlaşmalı boşanma protokolü ile bildirir.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanır?

Anlaşmalı boşanma protokolü, anlaşmalı boşanmaya karar verilmesi için, tarafların üzerinde anlaştıkları hususları gösteren protokoldür.

Anlaşmalı boşanma protokolü, çocukların velayeti, çocuğa ve eşe ödenecek olan nafaka, çocukla kurulacak kişisel ilişki süreleri, evlilik sırasında elde edilen taşınmazların, eşyaların paylaşımı, evlilik birliği içerisinde edinilen malların paylaşılması gibi birçok konuyu kapsayan yazılı metindir. Bu konuda temel bilgilere sahip olmak için “anlaşmalı boşanma protokolü” isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlarken, anlaşılan hususların maddeler halinde belirtilmesi önemlidir. Bu durumda eşler arasında ilerleyen aşamalarda ihtilafların çıkması engellenmiş olacaktır. Bu sebeple anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanmasında boşanma avukatından hukuki destek alınmasında menfaat bulunmaktadır.

Anlaşmalı boşanma protokolünün, eşlerin ihtiyaçlarına göre özel olarak hazırlandığını ve internette sunulan protokollerin hak kaybına neden olabileceğini de unutmamak gerekir.

Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlarken eşlerin avukat tutmaları gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu sebeple eşler, avukatsız anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlayabilirler. Hazırlanacak dilekçede bu yazımızda yer verdiğimiz detaylara dikkat edilmesinde menfaat bulunmaktadır.

Ancak avukatsız anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlamak eşlerin hak kaybına uğramasına da neden olabilir. İfade edilmesi gereken bir hususun belirtilmemesi veya eksik ifade edilmesi gibi nedenlerle eşlerin hak kaybı yaşadığı pek çok durumla karşılaşılmaktadır. Bu sebeple anlaşmalı boşanma dilekçesi ve protokolü hazırlarken boşanma avukatından destek alınmasında menfaat bulunmaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Süreci

Anlaşmalı boşanma süreci, eşlerin birlikte sunacakları dava dilekçesi ile veya eşlerden birinin sunacağı dilekçenin diğer eş tarafından da kabul edilmesi ile başlar. Anlaşmalı boşanma dilekçesinin, sunulması durumunda mahkeme, bir tensip zaptı hazırlar. Hazırlanacak tensip zaptında mahkemenin bilgileri, dosya numarası, tarafların yapması gerekenler ile duruşma tarihi belirtilir.

Mahkeme, hazırladığı tensip zaptını ve dava dilekçesini davalı eşe tebliğe çıkartır. Davalının, kendisine tebliğ edilen dava dilekçesine iki haftalık süre içerisinde cevap dilekçesi sunması mümkündür. Ancak davalı eşin, anlaşmalı boşanma protokolündeki şartları kabul etmesi durumunda davaya cevap vermesi gerekmez. Hatta bu sebeple uygulamada çoğu zaman mahkemeler, dava dilekçesini tebliğe de çıkarmamaktadır.

Tensip zaptında belirtilen duruşma tarihinde tarafların duruşmaya bizzat katılmaları gerekir. Anlaşmalı boşanma avukatından destek alan eş de duruşmaya bizzat katılmak zorundadır. Zira anlaşmalı boşanma duruşmasında hakim, tarafların anlaşmalarının baskı altında olup olmadığını araştırır.

Eşlerin duruşmaya katılmaları, anlaştıkları hususları beyan etmeleri ve hakimin de anlaşılan hususları uygun bulması halinde anlaşmalı boşanmaya karar verilir. Ancak mahkemenin duruşmada hüküm açıklaması ile taraflar hemen boşanmış olmaz. Boşanma kararının hüküm ifade edebilmesi için kesinleşmesi gerekir. Bu konularda herhangi bir hak kaybının yaşanmaması için anlaşmalı boşanma avukatından hukuki destek alınmasında fayda bulunmaktadır.

Avukat Yaşar Öksüz’ün Milliyet’te yayınlanan yazılarını buradan okuyabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Kaç Gün Sürer?

Anlaşmalı boşanma davalarında mahkeme, tarafların ekonomik durumlarını ve eşlerin kusurlarını araştırmaz. Bu sebeple anlaşmalı boşanma davaları tek celsede sonuçlanmaktadır. Ancak tarafların boşanmanın şartları konusunda anlaşamamaları halinde hakim, düşünmeleri için taraflara zaman verebilir. Bu durumda anlaşmalı boşanma davaları tek celsede sonuçlanmaz.

İlk duruşma mahkemelerin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte ortalama 1-1,5 ay sonraya verilmektedir. İlk duruşmada karar verilmesi sonrasında mahkeme 1 ay içinde kararının gerekçesini açıklar. Açıklanacak gerekçeli kararın ise taraflarca tebliğ alınması ve itiraz edilmeyeceğinin bildirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma dava sürecinin tümüyle bitmesi ve kararın kesinleşmesi yaklaşık olarak 2–3 ay sürebilmektedir.

İfade ettiğimiz süreler, anlaşmalı boşanma avukatı olmadan anlaşmalı boşanma kaç gün sürer sorusunun cevabıdır. Ancak avukattan yardım alınması durumunda süreç çok daha kısalmakta ve ortalama 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Anlaşmalı Boşanmada Nafaka Nasıl Belirlenir?

Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların her konuda anlaşmış olmaları gerekir. Bu kapsamda eşler; tedbir nafakası, yoksulluk nafakası ve iştirak nafakası ödenip ödenmeyeceği konusunda anlaşmak zorundadır. Yine ödenecek nafakanın miktarının belirli olması gerekir. Anlaşmalı dava dilekçesinde veya boşanma protokolünde nafaka ödenip ödenmeyeceği ve ödenecekse miktarın ne kadar olduğu eşler arasında müzakere edilerek bulunur.

Anlaşmalı boşanma davalarında nafaka miktarı belirlenirken, nafakanın bir sonraki yıllarda paranın alım gücü karşısında erimemesi için nafaka artış oranı belirlenmesinde menfaat bulunmaktadır. Bu artış oranı protokole yazılmazsa nafaka kendiliğinden artmaz. Böyle bir durumda nafaka alacaklısı olan eşin, nafaka artırım davası açması gerekir. Bu dava ise tarafların tekrar bir dava ile karşı karşıya gelmesine neden olur.

Anlaşmalı boşanma dilekçesinde tedbir nafakası, iştirak nafakası ve yoksulluk nafakasına yer verilebilir. Ancak yardım nafakasının hüküm altına alınması hukuken mümkün değildir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için “yardım nafakası” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Sonrası Aldatıldığını Öğrenmek

Anlaşmalı boşanma sonrasında eşlerden biri, diğer eşin aslında başka biri ile ilişki yaşadığını öğrenmiş ve bu sebeple anlaşma iradesinden vazgeçerek zina sebebiyle boşanma davası açabilir. Bu tür durumlarda boşanma kararının kesinleşip kesinleşmediğini tespit etmek gerekir. Nitekim;

– Anlaşmalı boşanma dilekçesinin sunulmasından önce taraflar, anlaşmalı boşanmadan vazgeçebilirler.

– Anlaşmalı boşanma dilekçesi sunulup; henüz duruşmaya çıkılmasından önce de taraflar anlaşmalı boşanmadan vazgeçebilirler. Bu durumda dava açılmış olsa da henüz boşanma kararı kesinleşmediği için karara itiraz etmek ve boşanma iradesinden hiçbir gerekçe göstermeksizin vazgeçmek mümkündür.

– Anlaşmalı boşanma duruşmasından sonra ve boşanma kararının kesinleşmesi öncesinde aldatıldığını öğrenen eş sunacağı itiraz dilekçesi ile boşanma iradesinden vazgeçebilir. Bu durumda dava, anlaşmalı boşanmadan çekişmeli boşanmaya dönüşür.

– Anlaşmalı boşanma kararı kesinleşmişse karara itiraz etmek hukuken mümkün değildir. Bu sebeple aldatılan eş, boşanma iradesinden geri dönerek maddi tazminat, manevi tazminat veya başkaca taleplerde bulunamaz. Bu tür durumlarda yargılamanın yenilenmesi başvurusunda bulunulabilir. Ancak yargılamanın yenilenmesinin çok istisnai olduğunu da belirtmek gerekir.

Boşanma kararının kesinleşip kesinleşmediği dosya üzerinden yapılacak inceleme ile belirlenir. Taraflar sadece duruşmada beyanda bulunmuşlarsa kararın kesinleştiği söylenemez. Ancak taraflar duruşmaya çıkmış, gerekçeli kararı tebliğ almış ve karara itiraz süreleri de bitmişse boşanma kararı kesinleşmiştir.

Böyle bir durumun yaşanması halinde aldatılan eşin, psikolojik olarak çok zor olacak bu süreçte bir de prosedürleri takip etmesi oldukça güçtür. Bu sebeple bu tür durumlarla karşı karşıya kalınmaması için hem anlaşmalı boşanma süreci hem de aldatma sebebiyle çekişmeli boşanma sürecindeki ihtimaller doğrultusunda boşanma avukatından hukuki destek alınması gerekir.

Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçmek

Eşler, boşanma kararı kesinleşinceye kadar, yargılamanın herhangi bir aşamasında anlaşmalı boşanmadan vazgeçme hakkına sahiptir. Anlaşmalı boşanmadan vazgeçmek için herhangi bir neden gösterilmesi de gerekmemektedir. Bu kapsamda eşler, anlaşmalı boşanma dilekçesini bizzat hazırlamış ve hakim huzurunda boşanmayı kabul etmiş olsalar dahi anlaşmalı boşanmadan koşulsuz şartsız vazgeçebilir.

Eşler arasında anlaşmalı boşanmadan çekilmek istediğini beyan eden olursa hakim, itiraz eden eşe davaya çekişmeli boşanma olarak devam edip etmeyeceğini sorar. Davacı eşin boşanma sürecinin devam etmesini beyan etmesi durumunda kendisine belirli bir süre tanınmaktadır. Bu süre zarfında davacı eş, mahkemeye çekişmeli boşanma dilekçesi sunarsa dava, çekişmeli boşanma davası olarak devam eder. Ayrıca davacı eş, mahkemeye devam etmek istemezse anlaşmalı boşanma davasının reddine karar verilir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nerede Açılır?

Aile hukukundan kaynaklanan dava ve işlerde aile mahkemeleri görevlidir. Aile mahkemesinin olmadığı yerlerde ise bu tür davalar, asliye hukuk mahkemesinde açılır. Anlaşmalı boşanma davası da aile hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklardandır. Bu sebeple anlaşmalı boşanma davaları aile mahkemesinde; aile mahkemesinin olmadığı yerlerde ise asliye hukuk mahkemesinde açılır. Bu sebeplerle anlaşmalı boşanma dilekçesinin de aile mahkemesine hitaben hazırlanması gerekir.

Boşanma davaları, eşlerden birinin ikametinin bulunduğu aile mahkemesinde veya son altı ay içerisinde eşlerin birlikte ikamet ettiği yer mahkemesinde açılabilir. Anlaşmalı boşanma davasının da bu kural dikkate alınarak açılması gerekir. Ancak taraflar, anlaşmalı boşanma davalarında yetkili mahkeme konusunda da diledikleri şekilde anlaşarak herhangi bir yerdeki mahkemede dava açabilirler.

Anlaşmalı Boşanma İstinaf Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma davasında boşanma kararı verildikten hemen sonra karar hüküm ve sonuçlarını doğurmaz. Bunun için boşanma kararının kesinleşmesi gerekmektedir. Boşanma kararının kesinleşme süresi, gerekçeli kararının tebliğinden itibaren iki haftadır. İki haftalık süre içinde eşler, istinaf mahkemesine başvurmazsa veya verecekleri bir dilekçe ile kanun yolu haklarından feragat ettiklerini bildirirlerse boşanma kararı kesinleşir.

Anlaşmalı boşanma kararına karşı boşanma kararından vazgeçilmiş olması, protokoldeki bir hususta yanıltıldığı iddiası veya karardaki bir maddi hata sebebiyle istinaf yoluna başvurulduğunda anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma olarak görülmeye devam edilir.

Anlaşmalı boşanma istinaf başvurusu bir dilekçe ile yapılır ve bu dilekçe Bölge Adliye Mahkemesine hitaben yazılır. Dilekçeye taraf bilgileri, dosya numarası yazılır. İlk derece mahkemesinin protokol doğrultusunda verdiği boşanma kararı özetlenir. İstinaf sebepleri detaylıca açıklandıktan sonra deliller gösterilir ve talep sonucu yazılarak dilekçe imzalanır.

Çekişmeli Boşanmayı Anlaşmalıya Çevirme Dilekçesi

Çekişmeli olarak açılmış ve görülmeye devam eden boşanma davasında taraflar boşanma ve ferileri üzerinde anlaşırsa süreci hızlandırmak adına görülmekte olan davayı anlaşmalı boşanma davasına çevirebilirler. Bunun için mahkemeye bir dilekçe verilmesi gerekmektedir.

Çekişmeli boşanmayı anlaşmalıya çevirme dilekçesi davayı gören mahkemeye hitaben yazılır. Dilekçede dosya numarası, taraf bilgileri, konu yazıldıktan sonra tarafların boşanma, mali sonuçları, varsa ortak çocukların durumlarında anlaştıkları, davanın anlaşmalı olarak görülmesi talebi detaylı şekilde yazılır ve imzalanarak dilekçe tamamlanır.

Anlaşmalı Boşanmada Mal Paylaşımı

Anlaşmalı boşanmanın gerçekleşebilmesi için eşlerin mal paylaşımı konusunda da eksiksiz olarak anlaşmış olmaları gerekir. Eşler, mallarının paylaşımı konusundaki anlaşmayı mahkemeye sunarak boşanmaya karar verilmesini isteyebilirler. Mahkeme, taraflarca kararlaştırılan hususlarda yasaya aykırılık bulunmuyorsa anlaşmayı kabul edecektir. Anlaşmalı boşanma davalarında eşler, mallarının paylaşılması konusunda anlaşamazlarsa dava çekişmeli boşanma davasına dönüşür.

Anlaşmalı Boşanmadan Sonra Mal Rejimi Davası Süresi

Anlaşmalı boşanma protokolünde mal paylaşımı ile ilgili hüküm bulunmaması halinde anlaşmalı boşanmadan sonra da mal rejimi davası açılabilmektedir. Evlilik içinde sahip olunan malların paylaşımı talebiyle açılacak bu dava bir zamanaşımı süresine tabidir. Buna göre eşler, boşanma kararının kesinleşmesinden sonra 10 yıl içinde mal paylaşımı davasını açmalıdır.

1 Yıl Dolmadan Boşanma Mal Paylaşımı

Aralarında evlilik birliği bir yıl sürmemiş olan eşlerin anlaşmalı olarak boşanabilmeleri mümkün değildir. Eşler bu durumda yalnızca çekişmeli boşanma davası açabilmektedir. Açılan çekişmeli boşanma davasında boşanma kararı verilirse bunun sonucunda bir mal paylaşımı sürecine girilecektir.

Mal paylaşımı, boşanmanın bir sonucu olarak boşanma davasında hükme bağlanacak bir husus değildir. Mal paylaşımının yapılması için boşanma davasının görüldüğü mahkemede bir mal paylaşımı davası açılması gerekmektedir. Bu dava da boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 10 yıllık zamanaşımı süresi içinde açılmalıdır.

Anlaşmalı Boşanma Dava Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma davası açılması için tarafların bir anlaşmalı boşanma protokolüne, bir de dava dilekçesine ihtiyaçları vardır. Mahkemeye sunulacak anlaşmalı boşanma dava dilekçesi yukarıda örnek olarak verilen dilekçe taslağından yararlanarak oluşturulabilir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Örneği

Anlaşmalı boşanma davası bir dava dilekçesi ve bir anlaşmalı boşanma protokolünün mahkemeye verilmesiyle açılır.

Boşanma Sözleşmesi

Halk arasında boşanma sözleşmesi olarak da bilinen anlaşmalı boşanma protokolü, anlaşmalı boşanma davası açılırken dava dilekçesi ile mahkemeye sunulması gereken, eşlerin hazırlayıp imzaladıkları bir sözleşmedir. Bu sözleşmede tarafların üzerinde anlaştıkları boşanma ve boşanmaya bağlı tüm sonuçlar sıra numarası halinde açık ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde düzenlenir.

Karşılıklı Boşanma Dilekçesi

Karşılıklı boşanma olarak da bilinen çekişmeli boşanma davasının açılması için taraflardan birinin mahkemeye bir dilekçe vermesi gerekmektedir. Bu dilekçeye boşanma dava dilekçesi denir. Çekişmeli boşanma dava dilekçelerinde tarafların adı ve soyadı, kimlik ve adres bilgileri, varsa vekilleri, konu yazılır. Açıklamalar başlığı altında boşanma talebinin nedenleri detaylandırılır. Deliller gösterilir ve talep sonucu yazılır. Dilekçe imzalanarak görevli ve yetkili mahkemeye sunulur.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Sayfayı Kopyalayamazsınız

Bilgi ve Randevu